Jeg søsætter min baby

Jeg har været på barsel to gange, det er efterhånden flere år siden, jeg husker både gode ting og dårlige ting, og så husker jeg kedsomhed og lange dage, som jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle fylde ud. Jeg savnede at bruge mit hoved. Jeg meldte mig til et forløb på Folkeuniversitetet, så jeg kunne komme lidt ud og lave noget, som jeg syntes var interessant, men jeg kom kun få gange, for da det blev aften, og jeg skulle af sted, var jeg for træt, det eneste, jeg kunne overskue, var at bevæge mig fra sofaen og ind i sengen, og jeg kiggede på uret og talte, hvor mange timer jeg kunne nå at sove, inden jeg blev vækket af en sulten baby. Jeg savnede noget at lave om dagen. Og meget gerne noget, der ikke handlede om børn, alt var smurt ind i børn, men det skulle samtidig være noget, hvor jeg kunne tage mit barn med. Det skulle jo også ammes og kysses med jævne mellemrum.

I efteråret sad jeg sammen med to søde kvinder, og midt i samtalen kom vi på en eller anden måde frem til, at jeg skulle starte en læsegruppe for mennesker på barsel. Jeg tænkte videre over ideen og googlede mig frem til, at det slet ikke fandtes. Hvordan kan ingen have fået den idé før?! Det var næsten som at opdage den dybe tallerken! Og så var tallerknen ikke engang smurt ind i majsgrød eller gulerodsmos. Jeg arbejdede videre på en projektbeskrivelse, og så var jeg så heldig, at Domkirken i København også syntes, det var en god idé og gerne ville finansiere et pilotprojekt.

Og nu findes det altså! Fra tirsdag d. 6. marts 10-12 og de fem følgende tirsdage. Det er (tror jeg nok) første gang i danmarkshistorien! Og det er altså en læsekreds for mødre og fædre på barsel. I barselslæsekredsen håber jeg på at skabe et rum for en åben samtale om god(!) litteratur på et højt niveau – samtidig med at man trygt kan medbringe sin baby – med alt hvad det medfører af amning, gråd, bleskift og gylp (som der i hvert fald var en del af, da jeg var på barsel).

Og det formelle:

Det er gratis at deltage (Hurra for Vor Frue Kirkes Menighedspleje!). Deltagerantallet er begrænset til 15. Tilmelding efter først-til-mølle.

Har du spørgsmål til forløbet og/eller vil du tilmelde dig, så skriv eller ring til mig – annachristhompson@gmail.com eller 27 14 74 38

Sted: Sct. Andreas Kirke, Gothersgade 148, 1123 Kbh. K

Jeg glæder mig megameget til det! Som frisk (eller træt!)

Du er velkommen til at kommentere

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s