Bogsælgerobservationer

Blot en lille observation fra den anden side af disken: Jeg syntes egentlig, jeg var ret godt orienteret om “de danske læsere” – og om dansk litteratur og hvilke danske forfatterskaber, der er populære, både blandt det brede og smalle læsersegment. Men jeg opdager nye ting om den danske bogbranche ved at arbejde i Politikens Boghal (hvor jeg som nævnt har en deltidsstilling). Jeg er for eksempel blevet totalt overrasket over at skulle lange Leonora Christina Skovs nye roman “Den, der lever stille” over disken, som var det en liter økomælk. Okay, de sælger nok mange flere liter økomælk i Netto, end Boghallen sælger bøger af Leonora Christina Skov, men I forstår pointen. Det er helt klart den danske skønlitterære bog, jeg har solgt flest eksemplarer af, siden den udkom d. 11. januar i år. Er hun virkelig så populær som forfatter? Det kommer meget bag på mig. Hvorfor kommer det bag på mig? Det ved jeg ikke.

Er “Den, der lever stille” en god bog? Det står (indtil videre) (for mig) hen i det uvisse. (Jeg har i øvrigt aldrig læst noget af Leonora Christina Skov, andet end hendes litteraturanmeldelser.)

(Hvad der ikke overrasker mig: Troels Kløvedals nye erindringer er populære (især blandt de lidt ældre mænd). Meget gamle damer vil gerne have den nye biografi om Kronprins Frederik. Det nye, fine udvalg af Tove Ditlevsens digte (udvalgt af Olga Ravn) er også et hit (især blandt kvinder mellem 15 og 35 år.))

_9788740035391
Det er en ret fin bog, som man ikke helt kan se på billedet.

Du er velkommen til at kommentere

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s