I dag er det hestens fødselsdag hurra hurra hurraaaa

Jeg-fortælleren har et rødt udslet på kroppen, der kom, da hun blevet fyret for at have bidt sin chef i hånden. Nu har hun fået et nyt arbejde som rengøringsassistent i en forlystelsespark. “Hestens fødselsdag” (2014) af Sidsel Falsig Pedersen er en tragikomisk fortælling om at føle sig uden for fællesskabet og om at føle sig forkert – som et menneske uden nogen kerne. Hvem er jeg egentlig, spørger fortælleren ofte sig selv – og andre. Hun er konstant overbevist om, at alle andre lever et meget lykkeligere liv end hende selv. Romanen er en fin, enkel historie, der både er tårekrummende pinlig, megasjov og meget ondt-i-maven-alvorlig.

Jeg har en læsekreds på FOF, der begynder på fredag d. 2. februar (OBS: DER ER VIST STADIG LEDIGE PLADSER, se her) – og den første bog, vi skal læse, er “Hestens fødselsdag”. Jeg glæder mig til at snakke om den med kursisterne. Hvorfor tager fortælleren en kunstig arm med hjem fra en fest? Hvorfor bed hun sin chef? Hvorfor synes hun, at hun er utydelig? Hvorfor bliver hun fokuseret på tykkelsen af sine rugbrødsskiver? Hvorfor får hun udslæt på kroppen?

Du er velkommen til at kommentere

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s