Den europæiske skuffelse

“Det europæiske forår” af Kaspar Colling Nielsen er en roman med et kluntet, fattigt sprog, der forsøger at provokere med alt fra muslim-bashing til en ældre mands analsexeskapader med en ung, retarderet pige, over i antihumanisme (herunder antikunst), pakket ind i sci-fi og fremtidsscenarier, hvor dyr kan få menneskelig bevidsthed, og Lolland er en øko-hightech-koloni. Tilfør derefter en ordentlig omgang lommefilosofi, der ville være en efterskoleelev værdig, men ikke en fuldvoksen forfatter. Ideer er der mange af, måske for mange, men flere af dem er faktisk potentielt gode og interessante. Jeg har før haft associationer til Houellebecq, når jeg har læst Colling Nielsen (især Den danske borgerkrig 2018-2014) og jeg tænker denne gang: Hvis “Det europæiske forår” var skrevet med samme skrivetalent som Houellebecqs, kunne han have ført romanen sikkert i mål, for det kunne være så godt, men så er det faktisk skidt, fladt og plat.

IMG_9936
Men kudos til titel og omslag.

Du er velkommen til at kommentere

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s